Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat într-o videoconferinţă, că i se pare cel puţin hazardată decizia Federaţiei Română de Handbal de anunţa reluarea competiţiilor naţionale de seniori începând cu 31 mai.

‘Eu nu sunt epidemiolog, dar cu siguranţă, ştiu că orice fel de decizie legată de reluarea competiţiilor trebuie să fie în directă legătură cu ceea ce spun aceşti oameni. Mi se pare cel puţin hazardată o decizie de genul acesta pentru că nu cunoşti evoluţia pandemiei de coronavirus până la 31 mai. Aşa cum nu ai cadrul legal să desfăşori pregătirea şi activitatea. Eu mai degrabă aş aştepta decizia autorităţilor statului şi aş lua o decizie în sensul stabilirii unor date ulterior comunicărilor publice şi legilor, care vor descrie cadrul în care îţi poţi relua activitatea’.

Federaţia Română de Handbal a anunţat, miercuri, pe site-ul său oficial, programul reluării competiţiilor pe teritoriul României după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus, primele meciuri urmând să aibă loc la 31 mai în cadrul Ligii Naţionale masculine. Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a luat decizia ca meciurile din campionatele interne să se dispute într-o formulă restrânsă, astfel încât să se stabilească pe teren echipele campioane până la finalul lunii iunie.

În altă ordine de idei, ministrul a precizat că efectele crizei provocate de pandemia de coronavirus asupra sportului nu pot fi încă estimate cu exactitate.

‘Nu am fost duri cu sportul. Am fost corecţi cu sportul. Am spus de la început că trebuie să luăm măsuri drastice, chiar dacă la acel moment situaţia nu părea atât de gravă. Dar toate măsurile luate la nivelul sportului au fost confirmate ulterior de faptul că nu avem niciun sportiv infectat şi că nu avem probleme în zona cluburilor, a carantinării generale. Chiar dacă pare lipsit de modestie, la nivel general, cu toate neajunsurile noastre, rezultatele sunt mai bune comparativ cu alte state. Deci am gestionat bine situaţia în România. Toţi am înţeles acum gravitatea situaţiei. Efectele crizei în sport nu pot fi estimate în momentul de faţă cu exactitate. Vorbeam cu omologii din Uniunea Europeană şi la rândul lor şi ei încearcă să estimeze impactul acesta al crizei coronavirusului şi să găsească modalităţi de redresare a sportului. S-au luat măsuri pentru sprijinul sportivilor, se ştie că am oferit 75% din salariul mediu pe economie pentru toţi cei care şi-au suspendat activitatea. Sunt măsuri, dar ele vor fi completate ulterior urmare a evaluării acestui impact financiar. Mai avem ceva de aşteptat. Prioritatea numărul 1 în momentul de faţă, indiferent de domeniul în care activăm, este lupta contra coronavirusului. Deci finanţarea sportului este afectată, dar nu aş face o comparaţie între zona medicală, zona de protecţie socială şi sport în acest moment’, a mai afirmat Ionuț Stroe.

NU RATA:   HC Dobrogea Sud Constanța întâlnește azi pe Dunărea Călărași
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here