Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa instrumentează două dosare pentru fals în declaraţii, pe numele a doi bărbaţi care au fost identificaţi în trafic iar adeverinţele pe care le-au prezentat în faţa poliţiştilor ce i-au oprit s-au dovedit a fi nejustificate.

Potrivit Biroului de presă, cele două cazuri au fost înregistrate în cursul zilelor de 21 şi 24 aprilie a.c., în municipiul Constanţa şi în comuna Târguşor.

Iată comunicatul oficial:

“La 27.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța au fost înregistrate două dosare în care se efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de fals în declarații, prev. de art. 326 al. 1 Cod penal, reținându-se următoarele:

–  la 21.04.2020, organele de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au depistat în trafic, pe str. Sovaja din mun. Constanța, jud. Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului;

–  la 24.04.2020, organele de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au depistat în trafic, pe drumurile publice din com. Târgușor, jud. Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.”, precizează Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecatăria Constanţa.

Foto: Ilustrativ

NU RATA:   Ministrul Agriculturii: Nu se pune problema să lipsească ceva din produsele de bază
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here