Maine 29.04.2020, primarul DECEBAL FAGADAU a convocat o sedinta a Consiliului Local Constanta

Pe ordinea de zi figureaza mai multe proiecte de hotarare care vizeaza aprobarea a patru planuri urbanistice zonale, despre care Asociatia Constanta Altfel sustine ca sunt nelegale.

Pe lista de şedinţa a CL Constanta se regaseşte si o propunere de PUZ care, in cazul aprobarii, va pemite constructia de blocuri pe taluzul Marii Negre in zona Spitalului Militar (Prelungirea Bucovinei).

Proiectul de PUZ incalca legea prin nerespectarea indicatorilor urbanistici stabiliti anterior pentru zona respectiva, permitand derogari incompatibile cu o recenta decizie a Curtii Constitutionale.

Asociatia Constanta Altfel a informat, printr-o postare pe Facebook, ca va lua atitudine si va ataca in instanta toate aceste noi PUZ-uri:

Despre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local din 29.04.2020:
1. PUZ-urile sunt toate, de la un capăt la altul, nelegale. După 4 ani de ars gazul de pomană, domnilor consilieri, e vremea să deschideți PUG-ul și să-l analizați. E simplu, încercați. Nu dezvoltăm, că știți voi mai bine!

2. Despre ”parcul” anunțat cu surle și trâmbițe! Este situat de-a lungul (nu și de-a latul) cimitirului municipal. Pe fâșia aia de 20-30 m, de-a lungul bulevardului Aurel Vlaicu. Ala nu a fost, nu este și nu va fi niciodată parc. Se numește scuar sau fâșie plantată sau ceva de genul. Este salutar faptul că vor fi (eventual) plantați pomi ca să reducă poluarea de pe Aurel Vlaicu, dar tot nu va fi parc.

Să auzim de bine!

PS: ca să nu existe îndoieli strecurate cine știe cum… Constanța Altfel va ataca toate PUZ-urile ce vor fi aprobate în ședința de mâine.

Evident, sperăm în susținerea locuitorilor municipiului afectați direct sau indirect de ele.

Asociatia Constanta Altfel a fost lansata oficial in iunie 2018 de catre senatorul VERGIL CHITAC, omul care a obtinut cel mai bun rezultat impotriva PSD la primaria Constanta, din ultimii 20 de ani, si actualul contracandidat al lui Decebal Fagadau la Primaria Constanta in alegerile de anul acesta.

Comentarii Facebook
NU RATA:   Lipsă apă ca urmare a căderilor de tensiune în mai multe zone din județul Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here