Rata de vindecare de la debutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent este, în judeţul Constanţa, de peste 65%, printre cele mai ridicate din ţară, a informat marţi seară Instituţia Prefectului.

‘De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 229 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 11 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 157 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. De altfel, rata de vindecare din Constanţa este de peste 65%, printre cele mai ridicate din toată ţară’, potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Constanţa.

În centrele de carantinare din judeţul Constanţa se află, în acest moment, 350 de persoane, care ocupă 15% din totalul de 2.311 locuri disponibile, iar 480 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Conform sursei citate, de la intrarea în vigoare a ordonanţelor militare, au fost aplicate de către poliţişti şi jandarmi 8.843 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 12.701.731 lei. Dintre acestea, 117 au fost date în ultimele 24 de ore, în valoare de 246.450 lei, din care 110, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanţa Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 486 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulaţie). Totodată, poliţiştii constănţeni au controlat 81 de societăţi comerciale şi PFA-uri.

‘Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanţele Militare în vigoare, 1.015 forţe de ordine (I.P.J. Constanţa, I.J.J. Constanţa, G.M.J. ‘Tomis’ Constanţa, Poliţia Locală Constanţa, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în judeţul Constanţa, în ultimele 24 de ore’, se mai menţionează în comunicat.

NU RATA:   COVID-19 CONSTANȚA: Alţi cinci pompieri de la Detaşamentul Cernavodă, infectaţi cu COVID-19; numărul acestora a ajuns la 15

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here