La Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord au fost reluate internările după o perioadă de 75 de zile cât a fost suspendată activitatea, odată cu instituirea stării de urgenţă pe fondul pandemiei COVID-19, a declarat managerul unităţii medicale, doctorul Anatoli Eugen Covaliov.

Conform sursei citate, din dată de 15 iunie au fost reluate internările în secţiile cu paturi, fiind înregistraţi deocamdată doar 31 de pacienţi pentru tratamente specifice şi proceduri de recuperare, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare de distanţare socială şi crearea circuitelor unice, în condiţiile în care spitalul dispune de 150 de paturi pe cele două secţii şi o linie de gardă permanentă.

‘După intrarea în starea de alertă, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord a reluat activitatea în ambulator, din dată de 18 mai, având înregistraţi 87 de pacienţi în luna mai şi 163 în luna iunie, până în momentul de faţă, cu respectarea tuturor normelor de protecţie pentru pacienţi şi pentru personalul instituţiei, iar astăzi am internat 31 de pacienţi în secţiile cu paturi’, a declarat Anatoli Covaliov.

În altă ordine de idei, managerul a afirmat că şi-a propus ca din dată de 19 iunie să deschidă sectorului de Băi Reci din Eforie Nord, de pe malul Lacului Techirghiol, acolo unde se fac băi cu apă sărată în lac şi împachetări individuale cu nămol sapropelic.

Şi la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia s-a redeschis, luni, ambulatoriul de specialitate, iar de pe data de 22 iunie vor începe internările pentru proceduri, a declarat Cristina Schipor, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa.

NU RATA:   BABADAG: Mai multe persoane au fost surprinse de jandarmi în timp ce încercau să părăsească cartierul Bendea

La Sanatoriului Balnear Techirghiol, cel mai mare de acest gen de pe litoral, internările vor fi reluate la o dată neprecizată, deoarece unitatea a servit drept centru regional de carantină pentru COVID-19, iar în prezent încă mai sunt cazate 49 de persoane.

Managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol, Roxana Almăşan, a declarat pentru AGERPRES că luni a fost deschis pavilionul de băi reci situat pe malul lacului, vizavi de unitatea de tratament, iar beneficiarii vor primi nămolul sapropelic în pungi de unică folosinţă.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here