Plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt și în acest weekend.. Autoritățile au dat amenzi de peste 63.000 de lei celor care care au campat ilegal și au  parcat mașinile pe habitatele de interes comunitar.

Pe plajele Vadu – Corbu – Midia, au fost sâmbătă aproximativ 13.500 de turiști și 1650 de autovehicule, iar duminică,  11.300 de turiști și 1380 autovehicule.

“În acest weekend au fost întreprinse acțiuni comune de control cu echipe mixte formate din inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis, Constanța și reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul RBDD. Pentru încălcările legii constatate, inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au aplicat sâmbătă un număr de 65 amenzi contravenționale în valoare de 43.500 lei, și 7 avertismente, iar duminică au aplicat un număr de 54 de amenzi contravenționale în valoare de 19.600 lei și 16 avertismente, conform Legii 82/1993 și OUG 202/2002”, a transmis Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Toate  plaje de pe teritoriul RBDD au fost monitorizate de către inspectorii ecologi ai ARBDD, astfel, pe plaja Portița s-au estimat 380 turiști, pe plaja Sf. Gheorghe 300 turiști, iar pe plaja Sulina 1700 turiști.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Comentarii Facebook
NU RATA:   Tragerea la sorţi a operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare are loc astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here