Consiliul Local Constanța a votat in data de 30 iulie 2020, la propunerea primarului Decebal Făgădău, o hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța. În fapt, este vorba de reintroducerea amenzilor pentru neplata taxei de parcare prin SMS și ocuparea ilegală a unui loc care este deja închiriat de la Primărie.

Hotărârea nr. 235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța a fost anulată in data de 25 martie 2020 prin decizie definitivă luată de magistraţii Curții de Apel Constanța.

Regulamentul Parcărilor din Constanța fusese anulat de Tribunalul Constanța la data de 4 iunie 2019. Judecătorii au considerat că „plata prin SMS presupune în mod obligatoriu deţinerea unui telefon mobil, fapt de natură a limita accesul unora dintre posesorii de autovehicule în parcările în care nu există automate de parcare, nici casierii, iar plata taxei se face exclusiv prin SMS

Candidatul independent la Consiliul Local Constanta Alexandru Zamfirescu, isi exprima pozitia referitoare la reintroducerea de către Decebal Făgădau a amenzilor pentru neplata parcării în orasul Constanța:

Referitor la noua Hotărărea de Consiliul Local din 30.07.2020 care amendeaza neplata parcării la Constanța


⚠️ Deși în momentul de față locurile de parcare din oraș nu sunt cu plată, edilul Făgădău a impus amenzi pentru cei care nu achită taxa!

??‍⚖️ Regulamentul Parcarilor a fost anulat de Tribunalul Constanta tocmai pentru că nu oferea variante de plată numerar, era abuziv si discriminatoriu.
In textul noii Hotărâri de Consiliu Local nu am văzut să se menționeze introducerea metodelor de plată cu bani, a parcometrelor sau a taxatorilor angajați, astfel că ne aflăm din nou în situația precedentă, creată de vechiul Regulament al Parcărilor, regulament care a cauzat atâtea litigii în instanță și atâta disconfort.

Noile amenzi le contestam si lasam instanta sa le anuleze. Folositi vechiul model de contestație inlocuind HCL 235/2018 cu noul HCL si menționând că amenda nu are bază legală, in sensul că HCL 235/2018 care reglementa plata a fost anulat de Tribunal iar noul HCL stipulează amenzi abuziv atâta vreme cât nu există un HCL in vigoare care să stipuleze plata parcării.

http://www.alexandruzamfirescu.ro/contestare-amenzi-parcare

Parcarea s-a plătit și se va plăti la Constanta, dar nu DOAR cum vrea primarul!

Tribunalul i-a respins metoda unică de plată-sms iar primarul continuă să uite asta.

NU RATA:   Tips&tricks: ce este o pergola bioclimatica si cum o poti folosi?

Cu mâhnire observ că primarul orașului împreună cu câțiva consilieri locali forțeaza constănțenii să folosească METODA LOR UNICĂ DE PLATĂ, ignorând decizia Instanței, situație care va da naștere la nenumărate contestații in viitor. 

• Noua HCL nu rezolvă problema modalității de plată a parcărilor ci o acutizează și în plus crează derută între oameni, întrucât toată lumea știe că regulamentul a fost anulat de Tribunal, ceea ce este adevarat. E nedrept să se trezească acum cu amenzi de plată atâta vreme cât vor să plătească parcarea cu bani și n-au cui. 
• Țin să adaug că pe perioada cât Regulamentul Parcarilor a fost anulat definitiv, sistemul a continuat să încaseze bani, situație premeditată și profund penală, pentru că acei bani au fost încasați ilegal, fără titlu, precum si situația de ne confrunta cu o Plată Nedatorată – Art. 1341 Cod Civil. Cetatenii sunt indreptatiti sa-si ceara banii inapoi in instanta. Ministerul Public trebuia să se autosesizeze și să ia act de aceasta situație care durează de câteva luni și care se desfășoară și in prezent, în formă continuată. 

? Pe de altă parte, atâta vreme cât Tribunalul a decis că vechiul regulament este discriminatoriu si l-a anulat, o nouă HCL care nu repară situația anterioară și cauzele ce au generat-o, reprezintă si continuă să fie o ilegalitate, un gest de forță și un abuz, păstrând voit elementele și prevederile care au dus la anularea vechii HCL 235/2018 de către instanță. Personal o calific ca o ambiție personală a primarului, incapabil să creeze un act, o hotărâre, care să respecte drepturile cetățenilor garantate prin Constituție. 

• Noua HCL propune doar amenzi, nu propune soluții de plată, perpetuând situația anterioară, fapt ce ne oferă măsura exactă a capacității tehnice intelectuale, a incapacității în câmpul decizional si finalmente a cunoștințelor precare în administrație locală ale primarului Făgădau și ale colectivului ce-l înconjoară.

? Voi continua să ofer gratuit soluții de contestații pe site-ul meu http://www.alexandruzamfirescu.ro/contestare-amenzi-parcare  si pe grupul https://www.facebook.com/groups/Anulare.Amenzi.Parcare.Constanta , pentru amenzile abuzive emise cu rea-voință de către edili. 
? Nu avem voie să acceptăm tacit toate aceste decizii scrise pe genunchi și în esența nelegale.

AmenziParcareNelegale 

Discriminare #Abuz #Ilegalitați

ilovemyCT #MyCT #decebalfagadau

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here