Fatadele ventilate, cunoscute si sub denumirea de fatade duble, sunt realizate prin acoperirea exterioara a cladirilor cu placi ceramice. Aceasta tehnologie inovatoare a eliminat problemele din constructii generate de uscarea umeda si inadecvata (un zid din caramida sau beton are dificultati de uscare daca nu mai primeste caldura). Totodata, au rezolvat problema izolatiilor, a condensului, a confortului termic atat iarna cat si vara, a zgomotului si a conditiilor meteo vitrege.

Iata 9 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre fatada ventilata.

Cum functioneaza sistemul de fatada ventilata

In mare, principiul de functionare al fatadelor ventilate se bazeaza pe faptul ca un flux de aer ascendent asigura ventilatia naturala a peretilor exteriori. Efectul este obtinut prin crearea unui gol de aer intre stratul de placare extern si materialele de izolatie termica si acustica a peretilor.

Fatadele ventilate sunt usor de instalat, durabile si estetice

Fatadele ventilate permit utilizarea unei game variate de materiale de placare – piatra naturala, ceramica etc. De asemenea, se inlocuiesc usor, sunt durabile si ofera finisaje estetice de calitate superioara.

Fatadele ventilate contribuie la economisirea energiei

Spatiul liber dintre cladire si fatada ventilata asigura formarea unui gol de aer care se reinnoieste permanent si natural prin convectie. Aceasta camera cu aer faciliteaza mentinerea unei temperaturi constante a peretilor, atat vara cat si iarna, reducand costurile cu energia cu pana la 30%. Vara, lumina soarelui este reflectata de fatada si nu ajunge pe peretii cladirii, iarna pastreaza caldura inmagazinata in pereti.

Fatadele ventilate asigura izolarea acustica

Golul de aer creat prin montajul fatadelor ventilate actioneaza ca o izolatie acustica pentru zgomotele exterioare, lucru extrem de benefic in orasele mari. Mai mult, prin utilizarea unor materiale speciale de acoperire si izolare, zgomotul extern poate fi redus complet.

NU RATA:   Dobrogea, grav afectată de secetă. Fermierii cer Guvernului să ia măsuri în sprijinul agriculturii

Fatadele ventilate impermeabilizeaza cladirea

Fluxul continuu de aer dintre placile exterioare si perete sunt o garantie a eliminarii infiltratiilor si a condensului.

Fatadele ventilate sunt foarte versatile

Tehnologia fatadelor ventilate se poate utiliza cu succes atat pentru cladirile noi, cat si pentru renovarea celor deja existente pentru crestrea eficientei lor energetice.

Fatadele ventilate asigura tensiuni mai mici pe cladiri

Datorita greutatii mai mici, a materialelor utilizate si a sistemelor de ancorare special concepute, fatadele ventilate reduc considerabil greutatea materialelor de placare folosite pentru izolarea cladirilor si scad riscurile de desprindere, deteriorare sau rupere.

Fatadele ventilate sunt mai sigure si mai durabile decat cele din sticla

  • a dovedit ca fatadele ventilate nu sunt numai estetice, ci si mai durabile si mai avantajoase decat cele din sticla. Numeroasele beneficii cu care vin, au facut ca fatadele ventilate sa fie din ce in ce mai apreciate si folosite. In viitor se estimeaza ca vor fi preferate in locul fatadelor din sticla.

Fatadele ventilate ofera o mai mare libertate arhitectilor

Datorita versatilitatii lor si a modului facil de montare, fatadele ventilate permit arhitectilor o mai mare libertate de proiectare a cladirilor. Astfel, ei nu mai sunt constransi de considerente care tin de eficacitatea energetica si pot explora idei si viziuni indraznete.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here