Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari a fost inaugurat astăzi, în prezența autorităților locale și județene si va fi, începând de săptămâna viitoare, la dispoziția constănțenilor din nordul județului Constanța. Noua unitate medicală a fost înființată în urma eforturilor comune ale Consiliului Județean Constanța, Primăriei Năvodari și Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța și  face parte acum din structura spitalului.

Centrul Multifuncțional de Sănătate este situat pe Strada Sănătății nr. 1 din Năvodari și se întinde pe o suprafață de 796 mp, desfășurați pe 2 nivele.  Acesta dispune de Unitate Primiri Urgențe (punct lucru extern al UPU Constanța),  Ambulatoriu de Specialitate (chirurgie, cardiologie, neurologie, boli interne, ORL, Dermato venerice, pediatrie), Laborator de analize cu punct de recoltă probe biologice și compartiment spitalizare de zi (12 paturi).

Punctul de lucru extern al UPU  se află la parterul clădirii și va funcționa 24/7 ( în momentul în care schema de personal va fi completă). Acesta dispune de sală de așteptare cu recepție și triaj, cabinete de consultații și tratamente, pentru adulți și copii, dar si saloane de observație. Înființarea unei asemenea structuri este de o importanță majoră, atât pentru localnici cât și pentru turiști,  urmând să degreveze totodată Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, unde zilnic sunt înregistrați aproximativ 400-450 pacienți iar numărul acestora crește în timpul sezonului estival și al sărbătorilor legale.

Tot la parterul Centrului medical funcționează un cabinet de radiologie  care va asigura urgențele medicale dar și cabinetele de cardiologie, neurologie, chirurgie și pediatrie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate. Acesta este structurat în 2 compartimente, unul pentru adulți și unul pentru copii, circuitele fiind separate, conform normelor în vigoare. De asemenea, la parterul Centrului de sănătate este amplasat și punctul de recoltare probe biologice.

La etajul clădirii sunt dispuse cabinetele de consultații pentru Medicină Internă, Dermato-venerice și ORL, Laboratorul de analize, cabinetele asistentelor dar și saloanele pentru spitalizările de zi (6 saloane cu câte două paturi).

NU RATA:   ANAF: Contribuabilii au la dispoziţie un nou serviciu – Programarea online

Serviciile medicale sunt gratuite pentru toți pacienții asigurați iar consultațiile se vor acorda în baza unei programări. Având în vedere situația epidemiologică actuală, rugăm pacienții să se programeze telefonic la 0241503346 sau pe email, la adresa cm-navodari@spitalulconstanta.ro.

De asemenea, pacienții care au nevoie de investigații suplimentare, acestea vor fi efectuate în cadrul internărilor cu foi de zi. Serviciile medicale sunt gratuite pentru toți pacienții asigurați, cu condiția ca aceștia să poată face dovada asigurării (card de sănătate și bilet de trimitere).

Lucrările la unitatea medicală din Năvodari au fost demarate în 2018. Clădirea a fost reabilitată de Primăria Orașului Năvodari. Consiliul Județean Constanța a obținut toate avizele necesare pentru înființarea acestui centru și a demarat licitația pentru achiziția apararaturii necesare asigurării unui act medical de calitate. Astfel, toate cabinetele vor fi dotate cu intrumentarul necesar și echipamente noi și moderne.

În total, investiția Consiliului Județean Constanța în instrumentar, aparatură și  mobilier se ridică la 6 milioane lei.

Pe linie medicală, conducerea SCJU Constanța a recrutat și a angajat personalul necesar. Din pricina stării de alertă, a fost interzisă organizarea concursurilor de angajare însă după încetarea acesteia vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată. In continuare, medicii interesați să se alăture echipei din noul punct de lucru al UPU, sunt așteptați să își depună dosarele la serviciul RUNOS din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Prin înfiintarea acestui centru se va asigura accesul localnicilor din orașul Năvodari și localitățile limitrofe la servicii medicale de urgență și servicii medicale de zi care vor duce la scăderea numărului de pacienţi cu afectiuni minore, redirecţionaţi către Unitatea Primiri Urgență din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. “Apostol Andrei” Constanța. În același timp, va creşte numărul de unităţi medicale reabilitate şi extinse, implicit se va îmbunătăţi calitatea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală din Dobrogea.

Foto – Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here