Rog cadrele medicale din Municipiul Constanța, medici, asistente, infirmiere, cadre didactice și studenți la Medicină la “Ovidius”, să mă voteze duminică, 27 Septembrie pentru funcția de primar al Constanței, precum și pentru consilier în Consiliul Local.
Consider că mi-am câștigat dreptul de a mă adresa dumneavoastră pentru că:
– Sunt singurul candidat care a luat apărarea salariaților din Sănătate atunci când fostul ministru Sorina Pintea, la ordinul personal al lui Dragnea, a încercat să stigmatizeze cadrele medicale și să îndrepte furia populară împotriva lor, pentru a distrage atenția de la adevarații vinovați pentru subfinanțarea și jaful din Sănătate. Vă amintiți de raidurile nocturne ale lui Pintea la Spitalul Județean Constanța, care a găsit atunci “marii vinovaţi” pentru dezastrul sistemului de Sănătate, anume asistentele şefe de la Neurologie şi triajul de la Unitatea Primire Urgenţe.
Am desfășurat atunci o campanie mediatică de mare succes, preluată în toată Țara, în apărarea cadrelor medicale. Am fost singura care v-a luat apărarea❗️
– Vă mai amintiți “lanțul uman” de la Spitalul Județean din Februarie, în spatele căruia s-a aflat USR Constanța, sub pretextul decesului unei persoane în spital. Au protestat împotriva “inumanității” cadrelor medicale. O instigare de tip fascisto-comunist împotriva unei întregi categorii sociale.
Am fost atunci singurul candidat care v-a luat apărarea. Am susținut evidența, și anume că nu cadrele medicale sunt de vină pentru condițiile din Spitalul Județean, ci factorul politic, care a cheltuit 5 milioane euro pentru renovarea unei secții, exact cât a costat construirea unui spital privat în Constanța.
– Am arătat că nu cadrele medicale sunt de vină pentru că nu sunt bani pentru analize gratuite, de exemplu, și am arătat cum în 2018 Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța a avut bugetul imens de 215 milioane euro, dar tot nu erau bani pentru că îi fura mafia politică.
– Sunt singurul candidat care a arătat că nu cadrele medicale sunt de vină pentru închiderea Secției de Radioterapie de la Spitalul Județean, ci factorul politic. Secția este închisă de 5 ani și anul trecut, în Iunie, președintele CJ Constanța (PSD) se jura că o va deschide în August 2019. Intrăm în Octombrie 2020 și Radioterapia tot nu s-a deschis❗️
– Am arătat cum consilierii județeni PSD și PNL au votat că vor construi spital de Pediatrie dar și spital de oncologie în locul Spitalului de Oase de la Eforie. Nu au construit nimic, dar au închid Spitalul de Oase pentru că aveau interes imobiliar.
– Sunt singurul candidat care, dacă va fi ales primar, va construi Spitalul Municipal “Sfântul Pantelimon”. Am arătat sursa de finanțare, emiterea de obligatiuni municipale și am spus că după 1990 doar primăriile au construit spitale, la București, Craiova și Mioveni. Contracandidatul meu Vergil Chițac vă minte că face nu unul, ci două spitale, din fonduri europene. Este o minciună sfruntată❗️🤥 În programul de relansare economică pe baza fondurilor europene pe 2020-2030, prezentat de Guvernul Orban, NU există niciun spital în Constanța pe lista obiectivelor care vor fi finanțate din fonduri europene❗️În programul cu care Guvernul Orban a fost investit NU exista niciun Spital Regional la Constanța, ci doar la Cluj, Iași, Craiova❗️
– Sunt singurul candidat care și-a asumat susținerea Universității “Ovidius” și mai ales a Facultății de Medicină, cu scopul urcării în topul internațional al facultăților, pentru creșterea prestigiului și atragerea a cât mai mulți studenți români și străini la Constanța. Dacă “Ovidius” și “Medicina” îmi prezintă o strategie coerentă de urcare în topuri, eu o voi putea finanța de la bugetul local, pentru că îmi permite legea.
– Pe mulți dintre dumneavoastră vă cunosc personal, pentru că am fost bolnavă, am fost pacient oncologic. Nu voi uita niciodată figurile luminoase care m-au ajutat, fie prin actul medical, fie măcar cu o vorbă bună. Acesta este și unul dintre motivele pentru care sunt sensibilă la atacurile mârșave ale mafiei politice împotriva cadrelor medicale.
– Nu în ultimul rând, fiul meu este student la Medicină, nu peste mult timp va fi medic. Când aud discuții despre medici în jurul meu, automat îmi vine și fiul meu în gând. Acesta este alt motiv de solidarizare cu dumneavoastră.
Vă mulțumesc frumos pentru atenție.
Vă aștept la vot duminica, 27 Septembrie.
A dumneavoastră, Nicoleta Ploscaru, candidat independent pentru funcția de primar al Constanței și pentru funcția de consilier în Consiliul Local.

NU RATA:   Ionut Rusu, managerul agentiei de crewing Stargate, va fi noul viceprimar al Constantei

www.nicoletaploscaru.ro/sunt-solidara-cu-cadrele-medical…/…/

CMF: 24200297

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here