De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.291 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 71 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, informează Prefectura Constanța.

În acest moment, sunt 413 persoane internate, dintre care 377 din județul Constanța și 36 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.185 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 348 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 243 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (72), asistenți medicali (98) și personal auxiliar (73).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 123 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 94 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 105 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 89 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 2 ocupate).

Comentarii Facebook
NU RATA:   Ministrul Sănătăţii: Restricţiile vor fi aplicate acolo unde se impun şi unde există focare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here