Ne amintim de întâmplarea petrecută Vineri 02 Octombrie, când mai mulți elevi de clasa a-IX-a au fost amendați de Poliție pentru că tulburau liniștea publică jucând fotbal și baschet în curtea Școlii Gimnaziale Nr.29 din Municipiul Constanța, în afara orelor de curs.

Au trecut zece zile și conducerea clubului FC Farul a avut initiativa de a-i invita pe elevii respectivi la o partidă amicală cu o echipă a foștilor fotbaliști care au jucat de-a lungul anilor sub culorile alb-albastru pentru clubul constănțean.

“Ne-am propus mereu să încurajăm copiii și adolescenții să facă mișcare, iar mărturie stau cei peste 400 de fotbaliști legitimați la Centrul de copii și juniori al clubului nostru. Sportul, în general, și fotbalul, în special, reprezintă un mod sănătos de viață, de a petrece timpul în mod plăcut, de a crea legături de prietenie în societate, de a ne educa împreună.

Și ce loc este mai potrivit să începem decât terenul din curtea școlii? Din păcate, în urmă cu două săptămâni, mai mulți adolescenți au fost amendați de reprezentanții forțelor de ordine tocmai pentru că făceau sport în curtea Școlii Generale numărul 29 “Mihai Viteazul” din Constanța.

Ca o reparație morală și o încurajare de a continua să facă sport, i-am invitat să joace fotbal alături de noi. Astfel, o echipă formată din acești adolescenți va disputa un meci amical cu o echipă alcătuită din membrii conducerii clubului nostru, ai staffului tehnic al echipei noastre și antrenori din cadrul Centrului de copii și juniori al FC Farul, printre care Ciprian Marica, Tiberiu Curt, Ianis Zicu, George Galamaz, Dorel Zaharia, Adrian Senin, Adrian Vlas, Cosmin Pașcovici și Cristi Șchiopu. Acțiunea are loc astăzi, de la ora 18.30, pe terenul sintetic din cadrul complexului sportiv din strada Primăverii.”, se menționează în comunicatul postat pe site-ul propriu al clubului de fotbal Farul Constanța.

NU RATA:   COVID-19 CONSTANȚA: Alţi cinci pompieri de la Detaşamentul Cernavodă, infectaţi cu COVID-19; numărul acestora a ajuns la 15

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here