Primăriile din judeţul Tulcea au cumpărat peste 2.800 de tablete, iar prin intermediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) alte peste 5.000 de dispozitive vor ajunge la elevii din judeţ, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Viorica Pavel.

Ea a menţionat că toate unităţile de învăţământ din judeţ au dotarea minimă necesară desfăşurării orelor online, directorii apelând fie la primării, fie la sponsorizări, iar profesorii folosind, în unele cazuri, laptopurile personale.

„Primăriile au acordat 2.821 de tablete şi 27 de laptopuri, iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va dona 100 de calculatoare. Prin hotărârea de Guvern nr. 370 se vor distribui 2.541 de tablete, iar prin hotărârea nr. 756, ISJ va achiziţiona circa 2.500 de tablete. Pentru întregul necesar avem ordonanţa nr. 144 prin care se vor efectua achiziţii de tablete şi dezinfectanţi. Dacă licitaţiile vor fi în termen, ar trebui ca la finele anului calendaristic să avem device-uri pentru toţi elevii din judeţ”, a precizat Viorica Pavel.

Inspectorul general şcolar a mai spus că sunt foarte puţine cazurile în care elevii nu pot participa la cursurile online.

„Nu aş putea spune că în judeţ nu există internet, ci că în unele zone viteza nu este una care să permită desfăşurarea orelor online. Valea Teilor şi Pardina sunt două localităţi care se confruntă cu asemenea situaţii şi atunci profesorii pregătesc pachete educaţionale pentru elevi”, a afirmat Pavel.

Pachetele educaţionale înseamnă întocmirea unor fişe cu exerciţii pentru elevii care nu pot participa la orele online.

„Nu a fost deloc uşor pentru profesori. Suntem într-o stare de alertă, iar a-ţi păstra cumpătul şi echilibrul este o provocare serioasă. Profesorii se concentrează pe proiectarea activităţii didactice în funcţie de scenariul ales şi se adaptează nevoilor”, a mai precizat inspectorul general al ISJ.

NU RATA:   TULCEA: Sancţiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă sanitară

Potrivit Vioricăi Pavel, în prezent, patru unităţi şcolare din judeţ, cele din comunele Grindu, Stejaru, Jijila şi Văcăreni, îşi desfăşoară activitatea în baza scenariului roşu care presupune doar ore online, iar în alte 43 de şcoli se aplică scenariul galben, care presupune inclusiv ore online.

Sursă – AGERPRES / Foto – unsplash.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here