Încă două localități din județul Constanța, Eforie și Lazu, vor intra astăzi, de la ora 20.00, în carantină, pentru 14 zile. Măsuri restrictive, tranzitarea localităților carantinate, apelul prefectului de Constanța, Silviu Coșa

În prezent, în judeţul Constanţa a fost instituită carantina zonală pentru localităţile Agigea, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Ovidiu, Năvodari şi Municipiul Constanţa.

Noi am făcut propunerea, deci, hotărârea CJSU cu propunere privind carantinarea UAT Eforie şi ce a mai rămas din UAT Agigea, respectiv Lazu. Acum propunerea asta ajunge la CNCCI şi acolo, şeful DSU emiţând ordinul. Pentru locuitori va însemna că vor exista aceleaşi restricţii care vor exista şi la nivelul Constanţei, cu excepţiile de la aceste restricţii – interes profesional, bunuri de strictă necesitate, ajutor  persoane în dificultate, donare de sânge, deplasare la instituţii. Bineînţeles, interdicţia de circulaţie pe timp de noapte care există prin însuşi efectul Hotărârii de Guvern 967, plus anumite restricţii în ceea ce priveşte intrarea – ieşirea în localitate. Nu poţi intra în Agigea doar că vrei tu să intri în Agigea!”, a declarat prefectul Silviu Coşa.

Nu va mai putea fi tranzitată localitatea?

„Poate fi tranzitată, dar fără oprire”, a precizat prefectul.

Referitor la numărul de îmbolnăviri, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că “suntem oarecum constanţi…zona 400, 430, 450, suntem pe acolo. Combinat cu carantina, din a  doua săptămână ar trebui să ne ducă şi la o scădere”, spune prefectul.

Prefectul Silviu Coşa a făcut din nou apel la locuitorii judeţului Constanţa.

“Facem la constănţeni acelaşi apel, puţin mai dramatic, poate, în sensul că chiar e nevoie să limiteze deplasările, să se gândească de două ori înainte de a ieşi din casă, pentru că orice ieşire din casă, nu numai că îi expune pe ceilalţi, în cazul în care ei sunt infectaţi, dar orice ieşire din casă îi poate expune şi pe ei. Mijloacele de transport în comun unde există posibilitatea ca distanţa aceea minimă fizică să nu poată fi respectată, magazinele alimentare, chiar şi mall-urile pe zonele alimentare în care se crează o aglomeraţie mai mare, chiar cu mască, posibilitatea transmiterii există. Atunci e bine să ne limităm cât putem deplasările”, a mai declarat prefectul Silviu Coşa.

NU RATA:   Toate piețele administrate de RAEDPP Constanța vor fi igienizate
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here