Berea Lager și-a primit numele, datorită drojdiei sale, care rămâne la fund în timpul preparării sale. Din acest motiv, Lager are o aromă de bere artizanală Marea Britanie mai puternică decât Ale. Procesul de fermentare are loc la temperaturi cuprinse între 5 și 15 grade, și în cazuri rare poate scădea la 0 grade. Lager este cea mai populară bere îmbuteliată din lume. Patria sa, istorică este Germania. Cele mai populare soiuri de bere artizanală Marea Britanie sunt Pilsner și Bock.

Berea a fost fabricată în Marea Britanie încă din secolul al VII-lea. La acea vreme, hameiul nu era folosit la gătit, iar britanicii foloseau o varietate de ierburi pentru a îneca dulceața orzului sau a malțului de grâu. Hameiul a apărut în țară abia în secolele XVII-XVIII. Atunci, pentru prima dată, britanicii au preparat bere cu adăugarea de hamei și au numit-o bere, pentru a nu speria cumpărătorii. Cu toate acestea, astăzi numai berile artizanale fabricate în conformitate cu tehnologia clasică englezească sunt numite Ale. Și termenul „bere” este folosit pentru toate băuturile preparate cu malț.

Aproape 80% din berea îmbuteliată este exportată în alte țări. Cultura consumului de bere a fost păstrată și în Marea Britanie. Berea se maturează într-un butoi și este protejată de impurități cu un capac de drojdie. În plus, calitatea berii într-o cârciumă este cel mai adesea monitorizată de proprietar sau de fabricantul de bere. Berea artizanală englezească poate părea foarte distinctivă, exotică în gust și miros pentru iubitorii de Lager. Cu toate acestea, berile englezești adevărate au o aromă  groasă și un gust picant. Berea artizanală este pregătită în primul rând pentru a-ți potoli setea și, prin urmare, este mai puțin carbogazoasă și cu un conținut mai mic de alcool.

NU RATA:   Comisia Europeană a aprobat programul IMM Factor introdus de România

Tradiția fabricării de bere artizanală Marea Britanie este diferită de cea a majorității celorlalte țări producătoare de bere. Britanicii preferă berea artizanală, decât cea îmbuteliată, maturarea finală a berii artizanale având loc în pivnița pub-ului, mai degrabă decât în ​​berărie. În plus, o caracteristică distinctivă a acestei beri este conținutul său redus de dioxid de carbon. Ca urmare, berea este mult mai ușor de băut decât cea clasică. 

Bere artizanală Marea Britanie

Astăzi, berea artizanală înlocuiește berea tradițională la fel de dinamic și de încrezător, pe măsură ce – la vremea sa – berea în masă a dislocat industriile mici. În același timp, desigur, Marea Britanie este una dintre cele mai avansate țări din lume în ceea ce privește artizanatul, dar acest lucru nu-i împiedică pe britanici să păstreze gusturile amare tradiționale, blânde și brune, care, se pare, că vor deveni din ce în ce mai dificil de concurat cu berile americane de pe piețele mondiale. Cu toate acestea, britanicii le păstrează pentru prezent și viitor – la fel cum călugării irlandezi au păstrat latina și creștinismul în timpul invaziilor barbare.

Michael Jackson a propus să împartă toate berile în funcție de tipul de fermentație: de sus (ale) și de jos (lager). Astfel, primul grup include toate stilurile de bere care sunt fermentate la temperaturi mai ridicate cu drojdie de bere – ale englezești, ale belgiene, ale americane, stout, orz, weizens și așa mai departe. Al doilea include toate stilurile de bere care sunt fermentate la temperaturi mai scăzute cu drojdie, cum ar fi Lager – Pilsners, Lager – München, Hamali baltici, Bock și altele asemenea. 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here