Vizitarea Portugaliei este o alegere excelentă, mai ales dacă ești un împătimit al plajelor și a căldurii. O mare parte a țării este un amestec de peisaj pitoresc și de peisaj mediteranean, iar Portugalia se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase plaje din întreaga Europa, dar și cu golfuri, sate autentice și o cultură fascinantă, completată de mâncăruri delicioase.

Portugalia are, de asemenea, o serie de insule celebre pentru frumusețea lor, cum ar fi Madeira, care este cunoscută drept Insula Grădină datorită vegetației sale luxuriante, sau arhipelagul izolat și senin al Azore. Agențiile de turism pun la dispoziție oferte vacanță Portugalia pentru toate buzunarele, iar dacă rezervi o vacanță last minute, prețurile sunt cu atât mai atractive. Revenind la vizitarea Portugaliei în următorul concediu, odată ajuns acolo trebuie să faci următoarele activități:

  1. Bucură-te de soare pe cele mai frumoase plaje!

Plaja Matosinhos se află la nord de Porto și este alcătuită dintr-o fâșie lungă de nisip auriu, flancată de o promenadă. Localnicii se adună aici, mai ales în lunile de vară, și joacă fotbal și volei, iar oportunitățile de sporturi acvatice sunt numeroase, surfingul fiind una dintre activitățile pe care trebuie neaparat să le încerci. De asemenea, plajele din Cascais reprezintă priveliști pe care nu poți să le ratezi dacă ajungi în Portugalia, orașul fiind la o distanță mică de capitala Lisabona.

  1. Vizitează Cabo da Roca.

Cabo da Roca este unul dintre cele mai faimoase trasee de coastă din toată Europa și se află în vestul Portugaliei, dar și în cel mai vestic punct al Europei. Cabo da Roca face parte din Parcul Natural Sintra Cascais, iar de-a lungul traseului te vei bucura de flora și fauna de aici, o oportunitate reală pentru observatorii pasionați de păsări. De asemenea, micile taverne pe care le găsești până să ajungi să vezi priveliștea fascinantă oferă preparate cu adevărat delicioase, așa că merită să faci opriri pe acolo.

  1. Turnul din Belem
NU RATA:   S-a deschis MachiajȘiÎngrijire.ro, magazin on-line cu produse de make-up și de îngrijire

Situat în cartierul Belem din Lisabona, chiar aproape de centrul orașului, Turnul din Belem este reprezentativ pentru capitala Portugaliei și a fost construit în 1521. Scopul fortificației a fost de a oferi protecție împotriva unei invazii prin râul Tajo, iar clădirea reprezintă azi un obiectiv turistic fascinant. Mai ales dacă ajungi în Belem la apus o să te bucuri de o priveliște superbă. 

  1. Gustă celebrul vin de Porto!

Dacă ajungi în Portugalia, un circuit al vinului prin Porto trebuie inclus neapărat pe listă. Datând din 1859, crama Porto Calem este una dintre cele mai faimoase și mai apreciate crame din regiunea Porto. Această cramă are o tradiție care continuă de mai bine de patru generații, iar dacă alegi un tur ghidat o să afli istoria locului, dar vei putea și să deguști vinurile spectaculoase care se produc aici. 

  1. Fă o excursie cu trenul – pe celebrul pod 25 Aprilie

Acest pod suspendat reprezintă un obiectiv turistic foarte popular din Lisabona, datorită faptului că în timpul călătoriei cu trenul ai șansa de a te bucura de priveliști încântătoare. Podul este un loc special și pentru că are cea mai mare întindere de pe tot continentul, un lucru cu care oamenii locuri se mândresc de câte ori au ocazia.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here