Pentru a realiza o constructie este important sa ai la dispozitie toate materialele, echipamentele si utilajele specifice. Pe piata de profil vei gasi tot ce este necesar pentru a-ti duce la bun sfarsit proiectul. Bine este sa stii ca, poti alege produse specifice fiecarei etape de construire.

De exemplu, pentru a realiza o fundatiei vei avea nevoie de sprijiniri de santuri, cofraje metalice sau popi metalici. Afla din randurile de mai jos cum te pot ajuta aceste produse.

Cofraje metalice

Despre cofraje este bine sa stii ca sunt de fapt niste forme. In acestea se toarna betonul si se asteapta intarirea. Practic, betonul turnat intr-un cofraj nu va curge si va lua forma respectivului element. Poti utiliza cofrajul atat pentru realizarea unei fundatii, dar si pentru obtinerea altor structuri. Cofrajul din metal este un produs fabricat din foi metalice care nu influenteaza compozitia chimica a betonului. Alege acest tip de cofraj daca vrei sa hidroizolezi fundatia constructiei.

Categorii de cofraje

Cofrajele sunt impartite in mai multe categorii in functie de diversi factori. Astfel, in functie de utilizare pe piata ai la dispozitie doua categorii, si anume: cofraje unice, pe care le poti utiliza la o singura turnare a betonului si cofraje reutilizabile. Acestea sunt cele mai recomandate deoarece le poti folosi de cate ori ai nevoie. Din punct de vedere al materialelor, cofrajele sunt fabricate dn metal, lemn sau plastic.

Cofraje din lemn

Sunt cofraje raspandite pe santierele de constructii deoarece se pot realiza la fata locului din bucati de lemn. Majoritatea meseriasilor aleg aceasta varianta pe care o adapteaza nevoilor din teren. Totusi, confectionarea acestor cofraje necesita timp atat pentru montaj, cat si pentru demontare.

Cofraje din plastic

Cofrajele din plastic reprezinta o solutie moderna pe un santier. Sunt produse usoare care pot fi reutilizabile. Mai mult, fiind produse din plastic vor oferi o buna rezistenta in caz de ploi, soare puternic sau alte intemperii.

NU RATA:   Descopera cum sa alegi cel mai bun carucior 3 in 1

Sprijiniri de santuri

Despre sprijinirile de santuri este util sa stii ca, reprezinta echipamente care ofera protectie atunci cand sapi. Viata ta nu va fi pusa in pericol de prabusirea santurilor, iar transeele pentru fundatie nu vor fi acoperite de pamant. In mod standard vei gasi pe piata planse modulare, dar si alte modele specifice care pot fi potrivite cu proiectul tau. Nu uita sa verifici adancimea si lungimea inainte de a achizitiona un astfel de produs.

Popi

Despre popi este bine sa cunosti ca, sunt produse absolut necesare intr-un proces de constructie. Pe santier vei putea utiliza aceste elemente pentru a sustine cofraje, plansee sau pereti. Pe piata ai la dispozitie diverse marimi, astfel incat sa alegi modelul potrivit in functie de etapa la care ai ajuns cu constructia. Printre cele mai utilizate modele de popi, regasesti:

  • popi metalici – acestia sustin o greutate de pana la 30 kN;
  • popi de aluminiu – ii poti utiliza pentru constructii inalte;
  • popi usori – sunt cei mai usori din categoria popilor. Mai mult, poti sa-i vopsesti in ce culori doresti;
  • popi cu furca – ii poti utiliza ca suport pentru grinzi.

Achizitie sau inchiriere?

In functie de necesitatea ta, in mediul on-line ai la dispozitie diverse produse pe care le poti cumpara sau inchiria. Daca bugetul tau este limitat, atunci alege sa inchiriezi echipamente, accesorii, sisteme, utilaje si materiale necesare activitatii tale de constructii. Mai mult, vei economisi timp si nu vei sta cu grija depozitarii.

Pe site-ul Lucinvestai la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie, indiferent ca alegi sa inchiriezi sau sa achizitionezi produse specifice. Vei putea beneficia si de consultanta!

Date de contact:

E-mail: office@lucinvest.ro

Telefon: (40)745.410.817

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here