Sticla este complet reciclată, astfel încât, producția sa nu dăunează mediului. O bună practică folosită de producătorii de ambalaje din sticlă, care devine din ce în ce mai obișnuită, este aceea de a plasa amprente direct pe ambalaj, eliminând astfel necesitatea plasării unei etichete suplimentare. Acest lucru facilitează foarte mult reciclarea ulterioară și economisește energia suplimentară necesară pentru colectare și reciclare sticlă.

Lion Recycle este o firmă modernă de colectare și reciclare sticlă, care folosește linii automate, unde deșeurile de sticlă care intră sunt sortate după culoare, iar impuritățile sunt îndepărtate. Următorul pas, este spălarea și uscarea. Astfel sortată și spălată, sticla este acum gata să fie investită în producția de noi produse. Mulți fabricanți produc culori individuale de sticlă, deoarece sticla își păstrează culoarea după reciclare. Cele mai frecvente tipuri utilizate în scopuri de consum sunt sticla transparentă, sticla verde și sticla maro sau chihlimbar.

Contribui la reducerea utilizării de materii prime naturale

În procesul de reciclare a deșeurilor de sticlă, pot fi produse diferite produse, precum ambalaje noi, cărămizi, o gamă largă de materiale abrazive, ca bază a stratului superior a terenurilor sportive; materiale de izolare si multe altele. Colectarea și reciclarea sticlei este o oportunitate grozavă de a obține venituri, de exemplu, din ambalajele de sticlă vechi și inutile pe care le ai. În plus, dacă lași deoparte stimulentul economic, prin returnarea ambalajului de sticlă la un punct de colectare, contribui la reducerea utilizării de materii prime naturale, care la rândul său are un impact pozitiv asupra calității mediului.

Poți preda oricând ambalajele de sticlă inutile la una dintre locațiile de primire din toată țara sau le poți depozita în containerele de colectare și reciclare sticlă. În acest fel, poți fi sigur că acestea vor fi tratate conform tuturor cerințelor de mediu și, cel mai important, din ele vor fi realizate noi produse.

Comentarii Facebook
NU RATA:   Reciclarea Deseurilor de Hârtie și Carton: Salvarea Mediului și Economisirea Resurselor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here