Sunt unele lucruri pe care nu le puteți controla atunci când manevrați un utilaj, vremea nefavorabilă de exemplu. Dar există altele care pot fi programate, cum ar fi întreținerea preventivă.

La prima vedere ați putea crede că este doar o activitate costisitoare și inutilă. Însă, dacă analizați beneficiile oferite de aceasta veți vedea că este chiar vitală. Aflați toate detaliile în articolul de mai jos!

Reducerea numărului defecțiunilor

O afacere de succes se bazează pe mai multe lucruri, dar productivitatea este cu siguranță de nelipsit. Pentru a putea să mențineți productivitatea la cote maxime este important să vă ocupați de întreținerea preventivă a utilajului dvs.

Defecțiunile pot pune în pericol atât operatorul cât și echipamentul în sine. De aceea, conștientizarea necesității implementării unui plan de întreținere ar putea fi vital. Dacă întreținerea unor piese excavator este făcută corect și la intervale bine stabilite, atunci pot fi eliminate numeroase defecțiuni care apar frecvent. 

Creșterea duratei de viață a excavatorului

Merită să vă ocupați pe îndelete de întreținerea excavatorului dacă vreți să îi prelungiți durata de viață. Și cine nu își dorește așa ceva? În timp orice echipament îmbătrânește și, asemenea oamenilor, are nevoie de un pic de ajutor pentru a se menține în stare optimă de funcționare.

Dacă faceți tot ce trebuie pentru întreținerea regulată a utilajului, atunci veți crește rentabilitatea investiției dvs. Și chiar dacă pare o cheltuială în plus, în realitate întreținerea costă foarte puțin comparativ cu cheltuielile pe care le-ați avea fără aceasta.  

Sporirea siguranței pe șantier

Industria construcțiilor este una dintre cele mai periculoase. Mai mult decât atât, poate veți fi șocați să aflați că nu toți operatorii de utilaje lucrează într-un mod sigur. Toate acestea combinate cu o defecțiune gravă pot provoca daune serioase. Gândiți-vă doar la o potențială situație: cineva care este prins în calea unui braț de excavator rupt are șanse minime de supraviețuire.

NU RATA:   Cutiile poștale și avizierele - locul lor în spațiul comun

De aceea, este vital să acordați atenția cuvenită întreținerii preventive a unui excavator. Astfel, limitați la minim probabilitatea de producere a unui accident grav. În plus, protejați atât angajații cât și echipamentul dintr-o singură mișcare.

Detectarea din timp a problemelor potențiale

Un lucru este sigur: un excavator fără probleme nu există. Dar, ați prefera să descoperiți aceste probleme în fază incipientă sau când deja s-au agravat? Efectuarea unor reparații minore sau înlocuirea unor piese predispuse la uzură este mai ieftin și mai rapid decât rezolvarea unor defecțiuni majore.

Întreținerea preventivă vă ajută să aveți mai puține griji, pentru că a înlocui o curea de transmisie JCB este floare la ureche față de schimbarea unui întreg lanț de componente avariate din pricina unei piese neschimbate la timp.

Îmbunătățirea eficienței utilajului

Vă bazați pe excavatorul dvs. pentru numeroase sarcini și vă doriți ca acesta să fie eficient? Ei bine, este momentul să puneți la cale un plan de întreținere preventivă dacă nu ați făcut-o deja. Eficiența sporită este un alt beneficiu al întreținerii!

Nu putem vorbi despre eficiență atunci când trebuie să opriți lucrările pentru a efectua reparații. Acest timp pierdut prelungește durata proiectului și în final dăunează afacerii. Dacă sunteți proactiv în abordarea întreținerii veți putea respecta termenele limită și veți finaliza sarcinile cu brio!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here