Alegerea adoptării unui animal de companie este una mult mai complexă decât pare la prima vedere, și trebuie făcută cu responsabilitate. Majoritatea celor care adoptă un animal de companie o fac din tot sufletul și sunt implicați în creșterea și îngrijirea acestuia, dar din păcate, există persoane care după scurt timp renunță la acestea și pur și simplu le abandonează.

Așadar, este bine să știi că atunci când adopți un animal de companie, acesta are nevoie în primul rând de dragoste și atenție, de o alimentație sănătoasă, dar și de îngrijiri medicale corespunzătoare, astfel încât să se dezvolte frumos și armonios. Află, citind rândurile de mai jos, informații despre medicament veterinar, soluții antiparazitare, vaccinuri, dar și produse de îngrijire și igienă!

Medicament veterinar

Dacă dorești să știi de unde poți achiziționa medicamente pentru micul tău prieten blănos, trebuie să știi că ai posibilitatea de a accesa un distribuitor de medicamente, acesta oferindu-ți o gamă variată de medicamente de care animăluțul tău poate avea nevoie, în funcție de indicația medicului. Așadar, du-ți animalul la medic ori de câte ori apare o problemă și alege să îi administrezi cu responsabilitate orice medicament, în varianta și dozajul recomandate.

Soluții antiparazitare

Dacă te afli în căutarea variantei ideale de deparazitare, trebuie să știi că pe piață sunt disponibile mai multe variante – începând de la spray-uri, fiole, pipete și chiar tablete. Ține cont de sensibilitățile animalului tău de companie, deoarece este posibil ca unele să nu suporte spray-urile, iar pentru altele poate fi dificilă acceptarea unei tablete. Ai posibilitatea de a încerca să îți păcălești prietenul blănos, oferindu-i tableta de care are nevoie amestecată în conținutul mesei umede pe care urmează să o consume, astfel lucrurile fiind mult mai simple. Este important să ții cont și de câte deparazitări trebuie făcute – în cazul puiuților de până la 3 luni, deparazitarea se face o dată la două saptămâni, apoi deparazitarea se face la 4, respectiv 6 luni. După efectuarea acestor deparazitări regulate, se intervine din nou atunci când animalul de companie împlinește un an, iar apoi, adult fiind, deparazitarea se face de două ori pe an. Atenție însă în cazul în care prietenul tău blănos iese pe afară și petrece mult timp, deoarece în această situație, este mai ușor să contacteze anumiți paraziți, iar atunci deparazitarea trebuie făcută mai des.

NU RATA:   23 aprilie – Sărbătoare mare – Aproape un milion de români sărbătoresc azi onomastica

Vaccinuri

Vaccinurile pentru animale sunt, asemenea celor pentru oameni, de două feluri – esențiale și neesențiale. Cele esențiale au scopul de a feri animalele de virusuri și se administrează în primele săptămâni ale vieții, intervenindu-se apoi, după o perioadă de timp, cu rapelul. Cele neesențiale au rol de prevenție, de exemplu, de prevenție a răcelilor și nu sunt obligatorii, dar sunt indicate.

Produse de igienă

Ai posibilitatea de a-ți răsfăța prietenul blănos cu produse profesionale, începând de la șampoane, balsamuri, dar și soluții pentru curățarea urechilor! Toate acestea îi vor oferi animalului tău de companie un tratament plăcut și o stare de bine!

Veteco.comeste un distribuitor veterinar online care îți pune la dispoziție posibilitatea de a comanda, din confortul propriei case, cele mai bune produse pentru animalul tău de companie. Dacă ești în căutarea unor solutii antiparazitare,aici ai posibilitatea de a comonda produse de top pe care le poți primi în cel mai scurt timp!

Date de contact:

E-mail: office@veteco.ro

Telefon: 0213170380

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here