Sanatatea reprezinta cel mai de pret dar de care te poti bucura, insa pentru a te asigura ca totul este in regula in permanenta, mergi frecvent la un medic de familie Bragadiru.

Acesta te va ajuta sa descoperi cum sa-ti monitorizezi corpul, cum sa identifici usor neregulile, dar si care sunt specialistii la care sa apelezi, in functie de problemele cu care te confrunti la un moment dat!

Medic de familie Bragadiru – cum te poate ajuta?

Atunci cand ai nevoie de asistenta medicala si nu este vorba despre o urgenta, medicul de familie este prima persoana la care poti apela. In functie de situatia in care te afli, specialistul iti poate recomanda sa efectuezi anumite investigatii paraclinice, asa cum sunt analizele de laborator sau analizele de imagistica medicala sau te poate indruma catre un doctor de specialitate pentru investigatii mai complexe. In acelasi timp, medicul de familie iti poate recomanda internarea in spital, daca este nevoie. Pe langa toate aceste aspecte, este important sa iei in calcul si faptul ca medicul de familie este primul care iti poate acorda concediu medical, pentru a-ti justifica absenta de la locul de munca pentru o perioada limitata de timp.

Cand este recomandat sa iti faci o programare la medicul de familie?

In general, indicat este sa iei legatura cu medicul de familie atunci cand vrei sa-ti faci analizele anuale sau cand simti dureri la nivelul abdomenului, cand ai dureri de gat, dureri de cap, tuse persistenta sau ai eruptii cutanate. Toate acestea pot fi simptome ale unei boli de care suferi, iar daca nu iei masuri din timp, situatia se poate agrava.

Care sunt investigatiile de care se ocupa medicul de familie?

Chiar daca medicul de familie nu se ocupa efectiv de realizarea investigatiilor complicate, el te poate ajuta in privinta urmatoarelor elemente:

  • iti verifica greutatea;
  • iti asculta inima cu ajutorul stetoscopului;
  • iti verifica plamanii si tensiunea arteriala.
NU RATA:   Coronavirus | 1271 de cazuri noi şi 51 de decese. Situaţia în Constanţa şi Tulcea

Un alt aspect, de care se ocupa doctorul este realizarea vaccinurilor obligatorii si a celor optionale. De exemplu, daca vrei sa te vaccinezi antigripal, mergi la doctor, dupa ce iti faci o programare.

De cate ori este bine sa mergi la medic in fiecare an?

Medicina preventiva este esentiala, fiind singura metoda prin care te poti pastra intr-o forma fizica si psihica excelenta. De aceea, ideal este sa mergi la medicul de familie de cel putin 2 ori pe an, dar si ori de cate ori simti ca este nevoie.

Care sunt actele de care ai nevoie pentru a te inscrie la medicul de familie?

Daca deocamdata nu ai un doctor de familie, insa iti doresti sa inscrii la unul, este bine sa stii care sunt documentele care iti vor fi necesare:

  • cartea de identitate;
  • cererea tip (o poti completa direct la cabinet);
  • dovada ca esti asigurat (prin adeverinta de salariat, talon de pensie, adeverinta de somaj, adeverinta prin care sa dovestesti ca esti la zi in privinta contributiei la sanatate sau adeverinta de elev ori student, dupa caz);
  • istoricul medical, daca acesta este disponibil de la ultimul medic de familie.

Daca esti mamica si vrei sa-ti inscrii si copilul la un medic, atunci este bine sa stii ca documentele care iti sunt necesare sunt: certificatul de nastere, cartea de identitate a reprezentatului legal, precum si cererea tip, semnata.

Onixoptim.ro isi deschide larg portile pentru tine, asteptandu-te cu specialisti foarte bine pregatiti, care te pot ajuta in privinta oricarei probleme de sanatate. Fie ca ai nevoie de acces la sectia de pediatrie Bragadiru, la ortopedie sau la serviciile laboratului de analize, fa-ti o programare la medicul de familie, iar acesta iti va da trimiterea dorita!

Date de contact:

E-mail: contact@onixoptim.ro

Telefon: 0723.019.008 / 0751.077.660

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here